Starlightplanet
συναρπαστικές ειδήσεις

Πώς να κάνετε κάθε διαπραγμάτευση επιτυχημένη χρησιμοποιώντας τεχνικές echoing

Διαφήμιση

Τι είναι η τεχνολογία echo και γιατί είναι καλή
Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο μέρος κάθε εργασίας. Είτε διαπραγματεύεστε με έναν πελάτη, μια ομάδα ή εργολάβους, δεν έχει σημασία. Ο τρόπος με τον οποίο θα δομήσετε την επικοινωνία σας θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Αν η επικοινωνία είναι κακώς δομημένη, προκύπτουν παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Οι άνθρωποι συχνά καταλαβαίνουν τα ίδια πράγματα και εκφράζουν διαφορετικά τα συναισθήματά τους και σιωπούν για τις ανάγκες και τις προσδοκίες. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας, το συναισθηματικό υπόβαθρο όλων των εμπλεκόμενων μερών και μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του έργου, απώλεια πελατών, εμπιστοσύνης, χρημάτων και εργαζομένων.

Η τεχνική Echo, από την άλλη πλευρά, είναι ένα δροσερό εργαλείο που σας επιτρέπει να συντονίσετε την επικοινωνία σας. Η ουσία της είναι η επανάληψη των τελευταίων ή των πιο σημαντικών λέξεων του ομιλητή. Σας βοηθά να συντονιστείτε με τον ομιλητή, να μειώσετε τις ασάφειες και να αποσαφηνίσετε σημαντικές συνθήκες και καταστάσεις. Επιδεικνύει επίσης τη συμμετοχή σας στη συζήτηση και σας βοηθά να ερμηνεύσετε σωστά τις πληροφορίες.

Όταν άκουσα για πρώτη φορά για την αντήχηση, ήμουν επιφυλακτική. Σκέφτηκα ότι θα έμοιαζα με ηλίθιο εξαιτίας της συνεχούς επανάληψης. Αλλά στην πράξη βλέπω ότι στους ανθρώπους αρέσει αυτή η προσέγγιση. Σε αυτό το σημείο, αισθάνονται ότι είναι σημαντικό για μένα να δουλέψω μαζί τους, ότι θέλω να κατανοήσω σε βάθος τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους, να κατανοήσω τις συνθήκες και τις περιστάσεις.

Πώς η τεχνική της αντήχησης μπορεί να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις
Το εργαλείο μπορεί να βοηθήσει σε διάφορους στόχους – ιδού οι κυριότεροι.

Να τονίσετε τη σημασία των λόγων του συνομιλητή σας
Η επανάληψη βασικών μηνυμάτων δείχνει στον συνομιλητή τη θετική σας στάση απέναντι στα λόγια του και το ενδιαφέρον σας για τη συζήτηση.

– Χάρη στη συμφωνία, όχι μόνο διατηρήσαμε την ομάδα μας, αλλά μπορέσαμε επίσης να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών μας κατά 35%.
– Έχετε αυξηθεί κατά 35%!

Ενθαρρύνετε τους να μιλήσουν
Ο συνομιλητής σας μπορεί να δυσκολεύεται να μιλήσει για διάφορους λόγους. Επαναλαμβάνοντας φράσεις μετά από αυτόν, ο διαπραγματευτής φαίνεται να υποστηρίζει την ομιλία του, ενθαρρύνοντάς τον να συνεχίσει.

– Είχαμε ένα οδυνηρό πείραμα με την πρόσληψη ενός διαχειριστή κρίσεων. Η ανάλυση έγινε επιφανειακά, οπότε όλες οι αποφάσεις βασίστηκαν περισσότερο σε θέμα γούστου.
– Γούστο;
– Ναι, ο διαχειριστής προσάρμοσε την κατανοητή εμπειρία της προηγούμενης εταιρείας, χωρίς να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητές μας.

Διαφήμιση

Σχετικές δημοσιεύσεις

ChatGPT tip: αυτό που όλοι πρέπει να βιώσουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους

Τρύφων Φωτήλη

Οι ψυχολόγοι ανακαλύπτουν τι είδους συνεργάτες αναζητούν οι χρήστες εφαρμογών γνωριμιών

Οι θαυμαστές απαιτούν από το Netflix να επαναφέρει τον Henry Cavill ως Heralt στο The Witcher

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή d